Nak Pisahkan Dapur Dengan Ruang Tamu, Guna Je Multifolding Door Macam Ni. Harga Bajet, Tapi Nampak Mewah!

0 759

Kebanyakan rumah baru sekarang ni, memang je dari pintu masuk terus nampak ke ruang tamu dan dapur. Terutama sekali kalau rumah jenis apartment atau condominium kan.

Hal sebegini kadang- kadang mengundang rasa kurang senang buat pemilik rumah. Terutama sekali bila ada tetamu datang. Bila tidak ada penghalang, terasa macam ada yang memerhati walaupun mereka rancak berborak di ruang tamu.

Untuk bahagian dapur, sebaiknya dibuat penghadang atau ruang khas. Bukan sahaja kita selesa nak bersilat sediakan makanan, tapi yang paling penting boleh elakkan bau makanan melekat di ruang dalam rumah kita. Belum lagi kalau ada anak yang merengek je dekat kaki kita tak bagi masuk dapur.

Oleh itu sebelum nak masuk ke rumah baru, pastikan korang buat siap-siap ruang tertutup bagi memisahkan dapur dan ruang lain ni. Tak kisah nak gunakan apa, tapi kalau nak cantik tapi bajet rendah, boleh gunakan multifolding door ni. Nampak kemas dan exclusive! >> https://shope.ee/L7Q804YyG

Ada masa boleh buka seluas-luasnya, dan ketika nak guna boleh tutup je seperti biasa. Biasanya jumpa pintu folding macam ni dekat hotel atau homestay mewah je kan. Rupanya korang boleh dapatkan pintu ni dekat sh0pee je.

 

MULTIFOLDING DOOR BOLEH LIPAT

Multifolding door ni, boleh dipasang di pelbagai tempat. Tidaklah tertumpu hanya di ruang dapur sahaja. Sesetengah rumah ada yang ada dapur berasingan. Dapur basah dan juga dapur kering. Boleh guna multifolding door ni untuk pisahkan dua ruang ni.

Yang paling best, boleh lipat sampai rapat. Eh! Nama pun folding door kan. hehe. Oleh itu, kita bebas nak bukak pintu sahaja atau nak lipat rapat ke dinding untuk bagi ruang kita nampak luas dan selesa. >> https://shope.ee/L7Q804YyG

 

TAK MUDAH PECAH DENGAN HENTAKAN

Benda yang paling kita risau bila pasang barangan seperti kaca di dalam rumah. Dengan anak-anak yang sedang membesar, kemungkinan cermin kena hentakan tu sangat tinggi. Namun, multifolding door ni sangat tahan lasak dan tidak mudah pecah bila terkena hentakan kerana mereka menggunakan arylic panel.

Jadi tak adalah kita risau kalau anak2 terlanggar kan sebab ianya lebih kukuh dari kaca! Multifolding door ni juga kalis air, anti calar dan sangat menjimatkan ruang. Sekali bayar je tapi dapat barang yang berkualiti dan tahan lama. Apa yang perlu korang hati-hati sebab ada juga multifolder tiruan tau. >> https://shope.ee/L7Q804YyG

 

HARGA MURAH, SERVIS TIP TOP!

Korang bayangkan daripada awal sampai siap pasang seller ni akan buatkan untuk kita. Kalau kedai lain mungkin kita hanya beli barang, kemudian cari lagi tukang untuk buat semua kan. Tapi servis seller ni memang tip top. Dengan satu harga je, lengkap pasang sampai siap!

Ada banyak pilihan corak dan jenis yang kita boleh pilih dari kedai ni. Semuanya cantik-cantik dan trendy, sesuai dengan semua jenis rumah baik rumah kita di kampung atau rumah di bandar. Kalau nak buat surprise memang sesuai sangat lah kan. Sebab masuk je rumah, tahu-tahu dah cantik!

Namun, seller ni cover untuk Negeri Selangor dan kawasan-kawasan terntentu sahaja. Korang cek daerah korang dulu dekat sini ye. >> https://shope.ee/L7Q804YyG

 

APA KATA MEREKA YANG DAH GUNA?

Kalau dah pasang multifolding door, rumah kita auto nampak mewah dan cantik. Selain daripada ruang dapur, ada yang mengguna multifolding door ni di ruang tamu yang luas. Ada juga yang menggunakan di premis perniagaan, surau dan masjid.

Disebabkan dia kalis air, ada juga yang memasangnya di dalam bilik air bagi memisahkan ruang tandas dan tempat mandi aka shower. Namun kebiasaannya untuk mereka yang mempunyai bilik air yang agak besar.

Siapa yang tak suka, bila apa yang ditempah datang dengan selamat dan dipasang dengan kemas. Penggunaan arylic panel ni memang ramai yang berpuas hati. Lebih kukuh dari kaca dan tidak mudah pecah. Yang penting tahan lama!

 

BACA JUGA : Letih Sebab Kerap Basuh Bilik Air? Guna Je Berus Elektrik Ni. Mudah Dan Tak Perlu Beria Sental!

Bagi sesiapa yang berminat untuk memasang multifolding door ini, boleh buat pilihan dan tempahan awal sebab ianya mengambil masa sebelum sampai kepada kita. Terutama sekali kalau di musim perayaan atau mendapat tempahan yang banyak.

Bagusnya seller di kedai sh0pee ni, mereka akan ajar kita satu persatu apa yang perlu kita buat bagi memastikan hasil yang kita perolehi adalah kemas dan sesuai dengan citarasa kita. >> https://shope.ee/L7Q804YyG . Barulah semangat nak raya kan! 😊

Kalau dapat hadiahkan kepada para isteri, sudah pasti mereka gembira dengan adanya mutlifolding door ni. Tidak lagi risau rumah berbau dan tidak lagi risau rasa seolah diperhati. Jangan lupa share perkongsian ni ruangan facebook korang. Semoga ianya memberi manfaat buat semua!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.